ANALIZA

Od TVSA, preko Općinske izborne komisije, do Poljoprivrednog dobra

Resića je u PD-u „Butmir“ uhljebio ministar privrede KS Muharem Šabić, a i Resić i Šabić dio su novogradske struje SDA kojom upravljaju Huso Ćesir i Semir Efendić

PD „Butmir: Resić je, kako je kazao, već mjesec direktor javnog poljoprivrednog preduzeća

Seđad MUHIĆ

27.10.2018


Predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Novi Grad Elvir Resić (SDA), inače nastavnik bosanskog jezika, već mjesec je na čelu Javnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“. Na čelo tog preduzeća postavljen je u strogoj tajnosti, a da sam nije kazao medijima, još se ne bi ni znalo da se donedavni direktor Televizije Sarajevo (TVSA) i savjetnik premijera Adema Zolja počeo baviti poljoprivredom.  

Stranački kadar

Resić je, inače, klasičan primjer kako se stranka brine o svojim zaslužnim kadrovima. Nakon što je smijenjen s funkcije u TVSA, jer mu Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu, zbrinut je u Vladi, a nedugo zatim i u „Butmiru“.

A sve vrijeme dok je direktorovao u ime SDA kao predsjednik OIK-a i stranački kadar organizirao je i provodio nedavno održane opće izbore u BiH. Resić je bio zadužen za Novi Grad, a skoro sve stranke sumnjaju da se upravo u toj općini desila najveća krađa, zbog čega se traži i ponavljanje izbora.


Resić: Iako istaknuti član SDA, predsjednik OIK-a

Objavljen snimak

U žižu javnosti Resić je posebno dospio prije nekoliko dana kada je u javnosti objavljen audiosnimak na osnovu kojeg se jasno može zaključiti da je uključen u izbornu krađu.

Zanimljiva je činjenica da je Resića u PD-u „Butmir“ uhljebio ministar privrede KS Muharem Šabić (SDA), jer je ovo preduzeće u njegovoj nadležnosti. A i Resić i Šabić dio su novogradske struje SDA kojom upravljaju predsjednik Općinske organizacije Huso Ćesir i načelnik Semir Efendić.

Dosadašnja direktorica u Federalnoj vladi 

Simptomatična je činjenica da je Resić na direktorsku poziciju u PD-u „Butmir“ imenovan netom prije održavanja općih izbora 7. oktobra. Na taj način on i stranka kojoj pripada to preduzeće su preuzeli ne obazirući se na to ko će formirati skupštinsku većinu i Vladu u narednom mandatu. U isto vrijeme dosadašnja direktorica Aida Stambolić-Grošo (SDA), kako saznajemo, postavljena je za visokopozicioniranog državnog službenika u Federalnoj vladi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.