SOUKBUNAR Klizište godinama stvara probleme stanovnicima ulice Pećina

Voda prodire u kuće

I dalje nam pucaju potporni zidovi na kućama, sada je gore nego ranije jer puno više vode izvire, rekla Puška

E. P.
09.11.2018 06:37

Pored kuće izvire voda iz asfalta

Foto: E. P.

Klizište u ulici Pećina u naselju Soukbunar ni nakon više od pet godina nije sanirano. Zbog stalnog pomjeranja tla mještani žive u strahu, a da se ništa nije promijenilo u odnosu na prije dvije godine, uvjerila se i naša ekipa.  

Dotrajale cijevi

„Dnevni avaz“ je još 2016. godine pisao o ovom problemu s kojim se mještani suočavaju, a kako nam je kazala Suada Puška, stanje je sada još gore.

Uz kuće mještana voda izvire na sve strane. Ogorčeni su jer nemaju normalne uvjete za život.

- I dalje nam pucaju potporni zidovi na kućama. Sada je gore nego ranije jer puno više vode izvire. Mislimo da su u pitanju dotrajale vodovodne i kanalizacione cijevi, a nadležni ništa konkretno ne poduzimaju – rekla je Puška.

Da je stanje alarmantno, smatra i Zlatko Dračo. Kaže da voda izvire iz asfalta i da sve što se dešava na terenu pospješuje klizište.

  • Puška: Voda je svuda
    Puška: Voda je svuda Foto: E. P.

Nikad gore

- Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ dolazili su pet puta i privremeno rješavali problem. Mi nismo nizašta krivi, a sada nam je najgore – rekao je Dračo.

ViK upoznat s problemom

Iz ViK-a su nam kazali da su upoznati s ovim problemom. Istakli su da su dali nalog tehničkoj službi da iznađe rješenje, odnosno uradi rekonstrukciju priključka vode.

NA VRH