SOUKBUNAR

Voda prodire u kuće

I dalje nam pucaju potporni zidovi na kućama, sada je gore nego ranije jer puno više vode izvire, rekla Puška

Pored kuće izvire voda iz asfalta. E. P.

E. P.

9.11.2018


Klizište u ulici Pećina u naselju Soukbunar ni nakon više od pet godina nije sanirano. Zbog stalnog pomjeranja tla mještani žive u strahu, a da se ništa nije promijenilo u odnosu na prije dvije godine, uvjerila se i naša ekipa.  

Dotrajale cijevi

„Dnevni avaz“ je još 2016. godine pisao o ovom problemu s kojim se mještani suočavaju, a kako nam je kazala Suada Puška, stanje je sada još gore.

Uz kuće mještana voda izvire na sve strane. Ogorčeni su jer nemaju normalne uvjete za život.

- I dalje nam pucaju potporni zidovi na kućama. Sada je gore nego ranije jer puno više vode izvire. Mislimo da su u pitanju dotrajale vodovodne i kanalizacione cijevi, a nadležni ništa konkretno ne poduzimaju – rekla je Puška.

Da je stanje alarmantno, smatra i Zlatko Dračo. Kaže da voda izvire iz asfalta i da sve što se dešava na terenu pospješuje klizište.

Puška: Voda je svuda. E. P.

Nikad gore

- Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ dolazili su pet puta i privremeno rješavali problem. Mi nismo nizašta krivi, a sada nam je najgore – rekao je Dračo.

ViK upoznat s problemom

Iz ViK-a su nam kazali da su upoznati s ovim problemom. Istakli su da su dali nalog tehničkoj službi da iznađe rješenje, odnosno uradi rekonstrukciju priključka vode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.