PRES-KONFERENCIJA Odlazeći premijer izjavio da će gledaoci Televizije Sarajevo moći svašta vidjeti

Zolj: U Sarajevskom kantonu će vladati teatar

Kazao je da je iznos budžeta ostao nepromijenjen, ali da su izmijenjene neke stavke u resoru Ministarstva za boračka pitanja

A.Tabak
22.11.2018 15:20

Premijer Zolj: Iznos budžeta ostao nepromijenjen

Foto: A. T.

Vlada Kantona Sarajevo je danas jednoglasno usvojila nacrt budžeta za 2019.

To je rečeno na današnjoj pres-konferenciji kojoj su prisustvovali premijer KS Adem Zolj i ministar finansija Jasmin Halebić.

Premijer Zolj kazao je da je iznos budžeta ostao nepromijenjen, ali da su izmijenjene neke stavke u resoru Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Aludirajući na sjednice Skupštine KS u novom sazivu, premijer Zolj je kazao kako će u Kantonu vladati teatar te da će gledaoci Televizije Sarajevo moći svašta vidjeti, što će sigurno podići gledanost ove televizije. Na prvoj sjednici u novom sazivu ostao je iznenađen ponašanjem zastupnika dok se intonira himna pravljenjem selfija i slično. 

- Strah nas je svega toga i jedva čekam da što prije napustim tu salu - rekao je Zolj.

Također je ponovo ukazao na to kako je zastupnik Konaković na prošloj sjednici vršio udar na zastupnike SDA. Dodao je da, ukoliko Konaković i dalje bude predsjedavao sjednicama, mogu se očekivati udari na zastupnike ostalih stranaka. Kazao je da je ponašanje Konakovića bilo bahato i diktatorsko i da mu je potrebna dublja analiza stručnih službi.

Oglasi

NA VRH