PRES-KONFERENCIJA

Zolj: U Sarajevskom kantonu će vladati teatar

Kazao je da je iznos budžeta ostao nepromijenjen, ali da su izmijenjene neke stavke u resoru Ministarstva za boračka pitanja

Premijer Zolj: Iznos budžeta ostao nepromijenjen. A. T.

Piše: A.Tabak

22.11.2018

Vlada Kantona Sarajevo je danas jednoglasno usvojila nacrt budžeta za 2019.

To je rečeno na današnjoj pres-konferenciji kojoj su prisustvovali premijer KS Adem Zolj i ministar finansija Jasmin Halebić.

Premijer Zolj kazao je da je iznos budžeta ostao nepromijenjen, ali da su izmijenjene neke stavke u resoru Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Aludirajući na sjednice Skupštine KS u novom sazivu, premijer Zolj je kazao kako će u Kantonu vladati teatar te da će gledaoci Televizije Sarajevo moći svašta vidjeti, što će sigurno podići gledanost ove televizije. Na prvoj sjednici u novom sazivu ostao je iznenađen ponašanjem zastupnika dok se intonira himna pravljenjem selfija i slično. 

- Strah nas je svega toga i jedva čekam da što prije napustim tu salu - rekao je Zolj.

Također je ponovo ukazao na to kako je zastupnik Konaković na prošloj sjednici vršio udar na zastupnike SDA. Dodao je da, ukoliko Konaković i dalje bude predsjedavao sjednicama, mogu se očekivati udari na zastupnike ostalih stranaka. Kazao je da je ponašanje Konakovića bilo bahato i diktatorsko i da mu je potrebna dublja analiza stručnih službi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.