REAKCIJE

Skaka zapošljava dva PR stručnjaka sa srednjom školom

Zapošljava se neko sa srednjom školom, a prema navodima iz konkursa, jasno je da se u ovom slučaju radi o poslovima koje obavljaju portparoli i saradnici za odnose s javnošću

Brojne reakcije na društvenim mrežama na potez gradonačelnika. Arhiv

Piše: A. T.

18.12.2018

Gradonačelnik Abdulah Skaka (SDA) raspisao je jučer javni konkurs za prijem uposlenika u radni odnos jer, kako je istaknuto u oglasu, ukazala se potreba za dodatnim kadrom u Odjeljenju za odnose s javnošću Stručne službe gradonačelnika, u kojem već rade stručni saradnici za odnose s javnošću.  

 Viši referent

Ništa ne bi bilo čudno da gradonačelnik ne traži višeg referenta za medijsku promociju Grada i jednog referenta za praćenje te medijske promocije sa srednjom stručnom spremom (SSS).

Postavlja se pitanje zbog čega Skaka želi zaposliti nekoga sa srednjom školom ako se na evidencijama za nezaposlene nalaze ljudi koji su završili adekvatan fakultet i stekli zvanje stručnjaka za odnose s javnošću, odnosno portparola.

Prema javnom pozivu, prvi referent koji bude izabran pratit će aktivnosti gradonačelnika i njegovog zamjenika, kao i Grada te informirati javnost o tome. Također, imat će dužnost praviti saopćenja, najavu događaja, demantije kao i druge pisane sadržaje s ciljem objektivnog informiranja javnosti o radu Gradske uprave.

Po nalogu gradonačelnika taj referent moći će u ime Grada istupiti u javnost i medije te organizirati pres-konferencije. Briga o redovnom ažuriranju internet-stranice Grada te izrada godišnjeg programa rada gradonačelnika samo su neki od zadataka uposlenika za medijsku promociju grada.

 Godišnji program

Prema navodima iz konkursa, jasno je da se u ovom slučaju radi o poslovima koje obavljaju portparoli i saradnici za odnose s javnošću.

Nakon što je jučer objavljen ovaj konkurs, pojavile su se informacije da su ove pozicije već rezervirane za one koji nemaju visoku stručnu spremu, a već rade u Gradskoj upravi. Brojne reakcije bile su i na društvenim mrežama, a većina komentara odnosila se na to da se već zna ko će dobiti posao.

Skaka: Traži referenta i višeg referenta

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.