NEVRIJEME Vatrogasci i Civilna zaštita imali pune ruke posla

Sarajevo nakon olujnog vjetra: Stablo se oborilo kod Srednje grafičke škole, oštećeni krovovi, automobili i saobraćajni znaci

Avaz.ba
03.02.2019 10:21

Jak vjetar koji je puhao u glavnom gradu BiH u subotu navečer nanio je materijalne štete, a Sarajevo izgleda više nego sablasno.

Vjetar je lomio grane po ulicama Sarajeva te su vatrogasci i Civilna zaštita imali pune ruke posla. U sarajevskom naselju Pofalići te na području općine Ilidža došlo je do obaranja stabala. Od snažnog vjetra stablo se oborilo i na krov Srednje grafičke škole na Ilidži. U okolini naselja Butmir stablo je oštetilo i automobil.

Na Ilidži je i nekoliko saobraćajnih znakova oštećeno.

Stabla su, usljed vjetra, srušena na zelenom pojasu između kolovoza u ulici Zmaja od Bosne, te u ilidžanskom naselju Osijek, a zbog prekida saobraćaja, zatražena je intervencija vatrogasaca.

- Mi smo intervenirali na dva mjesta gdje su pala stabla na put te je time bio obustavljen saobraćaj. Zbog elementarnih nepogoda i zbog nedovoljno ljudi mi smo dosta poziva preusmjeravali na Operativni centar Civilne zaštite jer imaju vozila i opremu - kazali su iz Vatrogasne brigade KS.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo relativno su brzo uklonili prijetnju po sigurnost građana.

Tagovi

Sarajevo Vjetar

Oglasi

Komentari

NA VRH