SARAJEVO

Više od 6.000 lovaca na Igmanu: Najbolji gulaš napravili Mostarci

Najbolji lovac u bacanje kugle bio Suljo Ramić, u potezanju konopca prvo mjesto osvojila ekipa Lovačkog društva "Grebak" Ustikolina, dok su najbolji u pravljenju gulaša bili lovci iz Mostara

K. Topalović

24.8.2019

Druženje lovaca na Igmanu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na igmanskom Velikom polju danas je, u organizaciji Saveza lovačkih organizacija u BiH, održana manifestacija “Druženje lovaca Igman”. Manifestaciji je prisustvovalo više od 6.000 lovaca i njihovih prijatelja. Prije početka manifestacije održani su i defile lovaca, a potom i postrojavanje.

Osim primarnog druženja, lovci su učestvovali i u sportskim takmičenjima, poput bacanja kugle, sportskog streljaštva, a održana je i specijalizirana izložba lovnih pasa, izbor najljepše zastave, najukusnijeg gulaša. 

Najbolji lovac u bacanju kugle bio je Suljo Ramić, u potezanju konopca prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog društva "Grebak" Ustikolina, dok su najbolji u pravljenju gulaša bili lovci iz Mostara.  

Muhamed Hodžić, predsjednik SLOuBiH, uručio je zlatne ordene najzaslužnijim lovcima za unapređivanje rada saveza i lovstva u BiH, a dobili su ih Mirsad Mujić, Šemsudin Mehmedović i Esad Bašagić, dok su povelje za unapređenje lovstva dobili Hamdo Ejubović i Dževad Bužimkić. Inače, na smotru su došli lovci iz 50 lovačkih društava, članica SLOuBiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.