SARAJEVO

Ministar Kurić podržao odlazak karate-reprezentativaca BiH iz KS na Svjetsko prvenstvo u Čile

Od 20. do 29. oktobra ove godine učestvovat će na 11. svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Sl. M. / Avaz.ba

16.10.2019

Ministar Kurić primio reprezentativce. Ministarstvo kulture i sporta KS

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas karate-reprezentativce Bosne i Hercegovine iz klubova koji djeluju na području Kantona Sarajevo, a koji će od 20. do 29. oktobra ove godine učestvovati na 11. svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. 

Ovo prvenstvo održat će se u glavnom gradu Republike Čile, dalekom Santijago de Čileu, gdje će učestvovati 1.557 karatista iz više od 100 zemalja.

- Ministarstvo kulture i sporta KS osiguralo je potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje - kazao je ministar Kurić te zaželio svima sreću u predstojećim nastupima, kao i da se iz Čilea vrate sa što više medalja.

Ministarstvo je za ovu namjenu osiguralo 51.000 KM.

Zbog pružene podrške, pojedinačnu zahvalnost na podršci ministru Kuriću i Kantonalnom ministarstvu ovom prilikom iskazali su Džan Mahmutović, Mahir Džuho, Hamza Turulja, Faruk Sijarčić, Eldin Hajdarpašić, Alija Delić, Faruk Kadrić, Nejra Sipović, Emina Sipović i Amila Beganović. Današnjem prijemu, zbog neodgodivih školskih obaveza, nije mogla prisustvovati reprezentativka Ilma Rahmanović.

Ministar Kurić uputio je i motivacionu poruku našim mladim reprezentativcima, kazavši im kako će svaka njihova osvojena pojedinačna medalja biti posebno cijenjena i vrednovana od Ministarstva.

Pored navedenih takmičara iz Kantona Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju predstavljati i takmičari iz cijele BiH, i to: kadeti Faruk Kadrić, Ajdin Sivro, Sandro Krešić, Marina Kurteš, Sadin Mulahalilović, Tomislav Katić, Emma Selman, Elvedina Halilović, Hamza Čajić, Stefani Krešić, Senaid Veladžić i Maja Juričić, Dino Ružnić te Sanjin Orlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.