RAD

Hoće li se Sarajlije gušiti u smradu i smeću: Komunalci idu u štrajk?

Nadzorni odbor preduzeća „Rad“ jučer je smijenio dva direktora

Kupljeno oko 150 sredstava za rad. Arhiv

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

25.12.2019

Nadzorni odbor preduzeća „Rad“ jučer je smijenio dva direktora i to Pogona održavanja mehanizacije i Ekonomsko-pravnog sektora. Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik Sindikata „Rada“ Muharem Fišo. Kako je rekao, zbog svih dešavanja u protekla tri mjeseca danas će održati sastanak.


Niz dezinformacija

Jedan od razloga sastanka je sistematizacija preduzeća bez znanja Sindikata i to, kako nam je rekao jedan član, na inicijativu resornog ministra Srđana Mandića. Također, kako je naveo, iznose se dezinformacije u smislu da je Mandić nedavno izjavio da 10 godine nije kupljeno nijedno vozilo.

- To nije tačno! Kupljeno je oko 150 sredstava rada. Pa prije nekoliko godina „Rad“ je digao kredit i kupilo 14 autosmećara. I prije dvije godine od vlastitih sredstava je kupljeno još 14 vozila. Kupuju se vozila i mašine po potrebi – rekao nam je jedan član Sindikata.

Nezvanično saznajemo da je, ukoliko se ne prestane sa, kako su rekli, uništavanjem firme, moguć i štrajk.

Reakcija Mandića

Sva dešavanja počela su prije tri mjeseca.

- Bivši direktor ostavio je na račinu 4,5 miliona KM. Sada više niko ne zna koliko ima para. To je samovolja Naroda i pravde i Naše stranke. Žele, dok još mogu, smijeniti sve i postaviti svoje ljude. Firma se svjesno uništava – rekao je on.

Pokušali smo kontaktirati ministra Mandića, međutim, nije odgovarao na pozive. Kada smo mu poslali poruku i objasnili zbog čega ga zovemo, samo je napisao: „Bez komentara“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.