POTENCIJALNA OPASNOST

Borba s jesenjim lišćem: Općina Novo Sarajevo poduzima mjere za siguran hod i vožnju gradskim putevima

Općinske službe su kontaktirale Kantonalna komunalna preduzeća 'Park' i 'Rad', urgirajući da se poduzmu hitne mjere radi normalizacije stanja

Radnici na terenu. Općina Novo Sarajevo

N. Č.

29.11.2023

Na području Općine Novo Sarajevo, građani se suočavaju s izazovima prolaska Vilsonovim šetalištem, trotoarima i mostovima zbog obilnog opadanja lišća. Klizave ceste i potencijalna opasnost potakle su komunalne firme da reagiraju. Apel je uputio i vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo, Srđan Srdić.

Općina Novo Sarajevo izvijestila je da su obilne padavine i niske temperature ove sedmice prouzrokovale naglo opadanje lišća na sarajevskim ulicama, stvarajući poteškoće sudionicima u saobraćaju, kako pješacima tako i vozačima. Svjesni opasnosti, Općinske službe su kontaktirale Kantonalna komunalna preduzeća 'Park' i 'Rad', urgirajući da se poduzmu hitne mjere radi normalizacije stanja.

KJKP "Park" izvijestio je da su sve dostupne ekipe već na terenu, izvodeći čišćenje suhog lišća i drugog biootpada sa travnatih površina, parkovskih staza i pločnika. Aktivnosti su se odvijale u ulici Aleja lipa te na još 15 ulica i lokaliteta u Novom Sarajevu. KJKP 'Rad' također je potvrdio svakodnevno čišćenje ulica od lišća, ističući posebnu pažnju na Vilsonovo šetalište, koje se tijekom večernjih sati ponovno zatrpa lišćem uslijed vjetra.

Općina napominje da su aktivnosti uklanjanja lišća i drugog biootpada nastavljene i danas, s fokusom na šetališta, parkovske staze, pločnike i pješačke mostove. Građani se upozoravaju da budu oprezni dok se komunalne ekipe trude vratiti gradskim prometnicama sigurnost i pristupačnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.