SARAJEVO

Danas izricanje presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima u slučaju "Dženan Memić"

Prvi slučaj u kojem su odbrana, optuženi i članovi porodice stradalog na istoj strani

Prvom presudom Seferovići oslobođeni optužbi. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

13.1.2020

Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će u ponovljenom postupku biti izrečena presuda Ljubi i Bekriji Seferovićuoptuženima u predmetu „Dženan Memić“. 

Nakon višesatnog pretresa koji je održan u petak, završeno je ponovljeno suđenje po optužnici kojom se navodi da je Dženana Memića i Alisu Mutap u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži udario kombi T4, kojim je upravljao Ljubo Seferović. Mladić je nekoliko dana kasnije podlegao u bolnici. 

Prvom presudom Seferovići su bili oslobođeni optužbi, ali ju je Vrhovni sud FBiH ukinuo i vratio na ponovljeno suđenje.


Seferovići s advokatom Karkinom. Avaz

Tužilaštvo, s jedne strane, ponovo tvrdi da su dokazani navodi iz optužnice te da je riječ o saobraćajnoj nesreći, što je, prema njima, priznao i sam Ljubo Seferović, koji je na rekonstrukciji događaja priznao krivično djelo te opisao oštećenja na kombiju.

Tužilaštvo je u završnoj riječi istaklo i svoju tvrdnju da je Centar za vještačenje „Zenit“ iz Banje Luke angažirao vještaka Ištvana Bodala iz Novog Sada bez ugovora o djelu i da je njihov nalaz nezakonit.

Branilac optuženih, advokat Rusmir Karkin, te zastupnik oštećene strane, advokat Ifet Feraget, kao i otac nastradalog mladića Muriz Memić jedinstveni su u svojoj završnoj riječi da Seferoviće treba osloboditi optužbi jer nema dokaza da se uopće dogodila saobraćajna nesreća. Ovo je prvi sudski slučaj u kojem su odbrana, optuženi i članovi porodice stradalog na istoj strani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.