SARAJEVO

U šetnji i penzioneri i maloljetnici: Policija postupa po prijavama

Rigoroznije mjere su u Srbiji, gdje je policija danas kaznila čak devet penzionera koji su prekršili zabranu kretanja te ove subote izašli u šetnju

Piše: Avaz.ba

28.3.2020

Nisu odoljeli sunčanoj suboti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U cijelo msvijetu na snazi su posebne mjere zbog zaustavljanja širenja pandemije koronavirusa. U Srbiji, gdje su mjere rigorznije nego u BiH ili barem u praksi tako izgledaju, policija je danas kaznila čak devet penzionera koji su prekršili zabranu kretanja te ove subote izašli u šetnju. 

I u Bosni i Hercegovini je na snazi zabrana izlaska osobama starijim od 65 godina, a u sklopu mjera borbe protiv širenja koronavirusa

U Federaciji BiH je zabranjeno i kretanje mlađima od 18 godina. 


Međutim, sunčanoj suboti evidentno nisu mogli odoljeti ni mlađi ni stariji o čemu svjedoče fotografije koje su čitaoci poslali "Avazu". Osim brojnih penzionera na ulici su čak i djeca koje su stariji izveli u šetnju.

- Mnogi su neodgovorni, može li policija išta uraditi po ovom pitanju. Mnogo djece smo vidjeli i u autima - napisala je čitateljka "Avaza" uz dostavljene fotografije. 

Na naš upit Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako se policija odnosi prema starijima i djeci koji krše zabranu kretanja, portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je kazao da policijski službenici postupaju po svim prijavama, kao i prilikom poslova na terenu.

- Sve eventualne prijave koje zaprimi policija, po istim postupa, kao i u slučaju da prilikom obavljanja poslova i zadataka na terenu policijski službenici uoče kršenje naredbi kojima se zabranjuje ili ograničava kretanje - rekao je Hadžiabdić za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.