REAKCIJE

Uposlenici Ministarstva obrazovanja KS demantirali "Slobodnu Bosnu": Potpisao i Kukuruz

Podsjećamo, ranije za naš portal ove navode je demantirao i Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu

Demant Ministarstva obrazovanja KS. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

17.6.2020

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo demantirali su navode portala "Slobodna Bosna" u kojem je rečeno da su Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta i ministar Anis Krivić onemogućili studentima da ostvare pravo na besplatno školovanje u skladu sa zakonom koji članove šehidskih porodica oslobađa ove obaveze. 

U dopisu iz Ministarstva se navodi kako radi objektivne informisanosti javnosti, obavještavaju sve državni službenici i namjesnici izričito odbijaju da su kreatori dokumenata koji je objavljen na portalu "Slobodna Bosna".

Demant Ministarstva obrazovanja KS. Avaz

- Posebno želimo istaći da ne postoji pobuna državnih službenika i namještenika u Ministratsvu te da državni službenici nikada nisu, u svoje ime, podnosili prijave kose se spominju u pomenutom članku i dokumentu koji posjedujete- navodi se u demantu Ministarstva.

Među uposlenicima koji su potpisali ovaj demant nalazi se i potpis Sifeta Kukuruza, pomoćnika ministra obrazovanja Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, ranije za naš portal ove navode je demantirao i Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Kako je navedno radi se o studentima Aldini Avdić, Dini Ćenanoviću i Aldinu Beganoviću. Tabloidna "Slobodna Bosna" je objavila tekst na osnovu anonimnog dopisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.