DEKAN STOMATOLOGIJE

Oglasio se Muhamed Ajanović koji je bio s Debevcem u trenutku hapšenja: Po "njima" sam bio saradnik raznih službi i organizacija

Valjda se vode idejom da će protiv mene okrenuti zajednicu u kojoj živim i radim te isprovocirati napad na mene, rekao je Ajanović

Muhamed Ajanović i Ranko Debevec. Facebook

H. J. I.

19.12.2023

Hapšenja predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, bivšeg direktora OSA-e i čovjeka sa crne liste SAD Osmana Mehmedagića Osmice i advokatice Vasvije Vidović u fokusu su javnosti. 

Debevec i Mehmedagić su prema trenutnim informacijama, uhapšeni zbog nezakonitog prisluškivanja sudija Suda BiH i pojedinih uposlenika Tužilaštva BiH, u periodu 2020. godine.

Povodom hapšenja još uvijek se nisu oglasili iz SDA, ali Bakirov i Osmicin jurišnik iz Luksemburga Jasmin Mulahusić, koji je svojevremeno uhapšen u BiH radi govora mržnje i prijetnji, je aktivan na Facebooku.

Nakon što je pozvao da se država brani poštom i na okupljanja u džematima, Mulahusić je objavio fotografiju dekana Stomatološkog fakulteta Muhameda Ajanovića i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića, uz komentar kako je Ajanović saradnik izraelske obavještajne službe.

Objava Mulahusića na Facebooku. Facebook

Zašto se Mulahusić baš sada bavi Ajanovićem? Odgovor leži u činjenici da je Ajanović bio na ručku sa Debevcem u trenutku hapšenja. S njima je bio i direktor OSA-e Almir Džuvo.

Ajanović kaže kako je komentar na takve tvrdnje je višak, kao i polemisanje s onima koji ovom društvu i državi BiH žele najgore.

- Kada ste već nazvali a uvažavajući vas kao neovisan medij to mogu demantirati i podsjetiti da sam po "njima" bio saradnik raznih službi i organizacija. Valjda se vode idejom da će protiv mene okrenuti zajednicu u kojoj živim i radim te isprovocirati napad na mene "ogorčenih članova društva", što su oni više puta planirali bezuspješno. Kako su neki mediji danas napisali, saznat ćemo u narednim danima - kazao je Ajanović za "Raport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.