27. SJEDNICA SKUPŠTINE

Po hitnom postupku se razmatra rebalans budžeta KS

Podsjećam da se u 2020. godinu ušlo sa odlukom o privremenom finansiranju, dakle bez budžeta, te je, uzimajući i to u obzir ovo treći put u ovoj godini da se tema budžeta nalazi pred zastupnicima, istakao je Halebić

Halebić: Ova godina je specifična po svemu. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

28.7.2020

Na online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici razmatraju izmjene i dopune Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Planirani rebalans budžeta iznosi 1.135.335.000 KM.

-  Izmjene Zakona o izvršavanju Budžeta za 2020. godinu donosimo po hitnom postupku zato što se ne radi se o velikim izmjenama i zbog potrebe da efikasno djelujemo prema privrednicima u Kantonu Sarajevo jer smo u proteklom periodu dugo čekali neka rješenja - rekao je ministar finansija KS Jasmin Halebić (SDA) dodavši da pripremljeni dokument predstavlja drugi rebalans budžeta u ovoj godini. 

Naveo je da Vlada KS sada pokušava sama predložiti rješenje u okviru nadležnosti koje imaju u KS.

- Ova godina je specifična po svemu tako da ne iznenađuje što je Vlada KS izradila već drugi rebalans. Podsjećam da se u 2020. godinu ušlo sa odlukom o privremenom finansiranju, dakle bez budžeta, te je, uzimajući i to u obzir ovo treći put u ovoj godini da se tema budžeta nalazi pred zastupnicima - istakao je Halebić.

Izmjene i dopune Budžeta Kantona Sarajevo će se razmatrati po hitnom postupku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.