POTVRĐENO

Inspektori ponovo na terenu, kontrole i u dane vikenda

Izdato je 289 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 488.954 KM

E. T.

Inspekcija ranije imala podršku policije

Foto: Arhiv


Nakon što su tokom prošlosedmičnih nadzora subjektima nadzora - fiskalnim obveznicima inspektori tržišno-turističke inspekcije izrekli novčane sankcije veće od 30.000 KM, radi uočenog evidentnog trenda porasta broja subjekata koji ne poštuju obavezu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS će putem Inspektorata tržišno-turističke inspekcije u predstojećem periodu pojačati kontrole izdavanja fiskalnih računa na području Kantona Sarajevo.  

- Izvršili smo preraspodjelu radnog vremena navedenog nadležnog inspektorata na način da će se inspekcijski nadzori vršiti svakodnevno, uključujući i dane vikenda od 8:00 do 23:00 sata. Koristim priliku da napomenem da su pojačani inspekcijski nadzori koje provode inspektori Inspektorata sanitarno, zdravstveno, farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu u pogledu nadzora nad provođenjem Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i naredbi koje su donijete od strane Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba. Tako smo imali za rezultat rastući trend u pogledu poštivanja mjera i obavljanja registrirane djelatnosti u okvirima zakona – saopćeno je iz Kantonalne uprave za inpekcijske poslove KS.

Ukupno je izvršeno 9.572 inspekcijska nadzora, donijeta su 843 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i nezakonitosti kao korektivne mjere, izdato je 289 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 488.954 KM kao represivne mjere i donijeto je 3.880 rješenja o zabrani kretanja odnosno samoizolaciji za osobe koje su bile u bliskim kontaktima sa osobama pozitivnim na COVID 19.

Više o temi Sarajevo

ISTRAGA U SARAJEVU
Pronađena bomba u blizini vozila sudske policije
LIČNOST DANA
Jasmila Žbanić: Rediteljica sa stavom

Više o:

Sarajevo KUIPS KS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na