INSPEKCIJA U AKCIJI

Naplaćivala parking, a onda postala revizor u „Radu“!

Anonimnom dojavom prijavljene malverzacije o poslovnom uspijehu radnice Sabine Jarović

Sjedište preduzeća „Rad“. Avaz

Piše: A. Nalo

13.10.2020

Na osnovu anonimne dojave inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo posjetili su jučer sarajevsko preduzeće „Rad“, na čijem čelu je direktor Mirsad Hošić.

Naime, inspektorat rada, zaštite na radu i socijalne zaštite, putem e-maila dobio je anonimnu prijavu u kojoj se navodi da je nekadašnja blagajnica Sabina Jarović u roku od samo nekoliko godina nakon završetka fakulteta u Bosanskoj Gradišci, napredovala na mjesto Internog revizora pa onda na mjesto šefa komercijalne službe.

-Na tu poziciju je postavljena 2017.godine, bez ikakvog provedenog konkursa i bez radnog iskustva. Da bi taj posao obavljala mora imati najmanje 3 godine radnog iskustva sa VSS na istim poslovima. Utvrđeno je da je Sabina Jarović prvi put zaposlena na određeno vrijeme od godinu dana na radnom mjestu "inkasant na parkingu" – kazao je direktor KUIP-a Fahir Halilović.


Halilović: Sve se provjerava. Avaz

Prema njegovim riječima, u dostavljenoj prijavi piše i to da preduzeće “Rad" nastavlja sa zapošljavanjem kadrova i to po konkursu koji je raspisan 26.08.2020.godine putem kojeg se traži stručni saradnik za zastupanje. To znači da rukovodstvo ignoriše odluku Skupštine KS o zabrani zapošljavanja i imenovanja. Navodi se i to da je već odlučeno da će to biti kadar iz Vogošće blizak SDA stranci, te podnositeljica moli hitnu intervenciju inspekcije.

U fotogaleriji pogledajte šta je sve inspekcija otkrila.




Pogledajte šta su otkrili inspektori KUIP. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.