CENTAR STEP BY STEP

Dodijeljene nagrade za inovativne nastavnike, priznanja i za odgajateljice JU "Djeca Sarajeva"

Promovirale su naš odgojno-obrazovni rada s djecom predškolskog uzrasta

Nagrađene odgajateljice. Avaz

Piše: A. Nalo

30.12.2020

U Centru za obrazovne inicijative "Step by step" održana je online ceremonija dodjele nagrada za inovativne nastavnike u 2020. godini. Na svečanosti su nagrade, između ostalog, uručene i odgajateljicama JU "Djeca Sarajeva", a koje su aktivno učestvovale na konkursima i takmičenjima.

- Na taj način promovirale su naš odgojno-obrazovni rada s djecom predškolskog uzrasta i predstavile primjer pozitivne prakse u radu s mališanima. Ove godine smo posebno ponosni jer su naše odgajateljice Edina Gafić, Ognjenka Mikavica i Nermina Fočak zajedno sa kolegom Senadom Bostandžićem iz Centra za kulturu osvojile specijalnu nagradu za projekat "Kad porastem" - kazala je Suanita Banda, direktorica JU "Djeca Sarajeva".

 
 

Banda: Primjer pozitivne prakse u radu s mališanima. Avaz

Prema njenim riječima, "Kad porastem" je projekt koji spaja stihove i tonove bosanskohercegovačkih pjesnika i autora. Kroz osam kompozicija obuhvata razne teme, prilagođene djeci iz vrtića i osnovnih škola. Pored CD-a, izrađena je slikovnica sa tekstovima pjesama, notnim zapisima i dadaktičkim materijalom.

 

- Muziku za CD je komponovao autorski tim koji čine Senad Bostandžić, Edina Gafić i Ognjenka Mikavica. Autorica slikovnice je Nermina Fočak. Naša djeca pjevala su pjesme - istakla je Banda.

 

Također, vaspitačice Sanja Malinić i Enesa Halilović plasirale u 10 najboljih nominovanih odgajatelja kroz projekat "Vrtić - zajedničko mjesto druženja djece, roditelja i odgajatelja", a koji je realiziran u vrtiću "Aprilski cvjetovi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.