TUŽNA VIJEST

Oralni hirurg iz Sarajeva preminuo od koronavirusa

Zbrinjavajući druge i sam si postao Covid pacijent, a tebi nismo uspjeli pomoći, stoji u objavi kolegice Aide Smajić

A. Kapo

4.1.2021

Adnan Hašimbegović. Facebook

Oralni hirurg Adnan Hašimbegović preminuo je danas u Sarajevu od posljedica koronavirusa. Tužnu vijest je objavila njegova kolegica Aida Smajić na društvenim mrežama. 

- Počivao u miru dragi kolega. Zbrinjavajući druge i sam si postao Covid pacijent, a tebi nismo uspjeli pomoći. Postoji li šta teže na svijetu ne znam, preteško je. Gubimo ljude. Jedno po jedno. Gubimo dio sebe. Nemamo vremena ni za tugu, okrećeš se sljedećem krevetu. Kad skineš uniformu na kraju dana, zrak postaje olovno težak, misli skamenjene, negdje izvan tebe... Već dugo nije i nikada više neće biti isto. Laka ti crna zemlja bosanska - napisala je Smajić na Facebooku.

Doktor Dragan Stevanović na svom Facebook profilu također se oprostio do svog kolege.

- Bio sam mu komandir u dvije vojske, u JNA kada je služio vojni rok i u ARBiH gdje je bio dobrovoljac. Bio je iskreni patriota i zaljubljenik u moju Bosnu i njene ljude. Prepošten, posvećen svom poslu. Odan i iskren prijatelj na koga se uvijek moglo osloniti. Brižan i nježan otac. Bio je i za mene će ostati ljudina za sva vremena. Laka Ti zemlja bosanska moj ratni druže i ljudino - napisao je Stevanović.


Počivao u miru dragi kolega 🖤 Zbrinjavajući druge i sam si postao Covid pacijent, a tebi nismo uspjeli pomoći. Postoji...

Objavljuje Aida SmajicPonedjeljak, 4. siječnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.