SARAJEVO

Brza intervencija pripadnika GSS Novi Grad: Pronašli nestalu ženu

Ustanovili smo da se radi o M. I. 1967. godište nakon čega smo pozvali PU Novi Grad stanica Dobrinja, Hitnu pomoć Sarajevo kao i policiju Istočno Sarajevo, navodi se u objavi na Facebooku

Brza intervencija. GSS Novi Grad Sarajevo

Piše: N. Aj.

25.1.2021

Pozivom građana na Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo smo u 16:45 sati zaprimili na dežurni broj da je primjećena dezorjentisana NN ženska osoba na cesti od aerodroma prema Istočnom Sarajevu - navodi se na Facebook stranici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Poslali su dežurni tim prema navedenoj lokaciji.

- U 16:55 sati  smo na cesti zatekli vidno dezorjentisanu žensku osobu te smo ostvarili komunikaciju i utvrdili da nema povreda. Bila je mokra i pothlađena nakon čega smo je utoplili. Ustanovili smo da se radi o M. I. 1967. godište nakon čega smo pozvali PU Novi Grad stanica Dobrinja, Hitnu pomoć Sarajevo kao i policiju Istočno Sarajevo. 

Brza intervencija pripadnika GSS Novi Grad Sarajevo Pozivom građana na Operativni centar civilne zaštite Općine Novi...

Posted by Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo on Monday, January 25, 2021

Ostvarili smo kontakt sa porodicom gdje je potvrđeno da je M. I. nestala iz porodičnog stana na Čobaniji u ranim jutarnjim satima te je zbrinuta na KCUS-u. 

Još jedan dokaz koordinirane akcije građana, profesionalnih i volonterskih službi sve u cilju očuvanja ljudskog života - navodi se u Facebook objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.