NAKON 18 MJESECI

Eksperimentalni koncert u Sarajevu sredinom jula

Moći će prisustvovati 1000 ljudi, a svako od njih će morati imati negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o prebolovanom koronavirusu.

Izvođači će biti poznati za nekoliko dana. Ilustracija

Piše: H. J. I.

11.6.2021

Nakon skoro 18 mjeseci, u Sarajevu će se sredinom jula održati prvi eksperimentalni koncert po uzoru na one u Liverpulu, Barceloni i Zagrebu, u organizaciji CINEA Music (platforma Omladinskog Film Festivala Sarajevo) uz podršku Općine Ilidža i Turističke Zajednice. 

Moći će prisustvovati 1000 ljudi, a svako od njih će morati imati negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o prebolovanom koronavirusu.

Ovu informaciju za "Avazov" portal je potvrdio Kenan Musić, osnivač i direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo. 

- Pripreme su u toku. Još uvijek ne mogu potvrditi sve izvođače, ali u narednih par dana će biti i to poznato. Ogromnu pomoć da se ovakav koncert, po uzoru na svjetske metropole, desi i kod nas daju Nermin Muzur, načelnik Ilidže i Kenan Magoda direktor Turističke zajednice KS koji zaista pokazuju veliko strpljenje i razumijevanje. Podršku daje i Ministarstvo zdravstva KS kao i Zavod za javno zdravstvo KS, kao i veliki broj pojedinaca koji svoje lične kapacitete ulazu u to da Sarajevo ne kaska za bilo kojim velikim evropskim gradom- izjavio je Musić. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.