APEL

Sarajlija u požaru sve izgubio: Ostao bez vode i struje, potrebna mu je pomoć

Dragan Juričić u teškoj životnoj situaciji nakon požara

Piše: E. Abazović - A. Saračević

29.6.2021

Draganu Juričiću (65) iz Sarajeva, kojem je nedavno u požaru izgorio stan dobrodošla je svaka pomoć, u vidu hrane, odjeće, te novčanih sredstava.

Zbog posljedica požara u stanu nema vode i struje. Socijalna služba je pronašla rješenje za smeštaj Juričića, međutim, ono je samo privremeno.

- Ja sam spavao, u drugoj sobi ostala je upaljena televizija. Ništa nisam čuo, policija me je probudila. S njima je došla i Hitna pomoć. Jedva su me izvukli iz stana. Eksploziju je prouzrokovala televizija, tako kažu iz policije - kazao nam je Juričić.


Uništen stan - Avaz
Juričić u uništenom stanu - Avaz
Namještaj uništen u požaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Požar se desio prije četiri dana. Vatra se brzo preko namještaja i drvenih konstrukcija proširila i na ostale prostorije.

- Ne znam koliko je potrajalo da se požar ugasi jer sam ja odmah odveden u Hitnu. Komšiji ispod mene je, također, uništen stan. Sva voda od gašenja vatre prošla je kod njega - dodao je Juričić.

Građani koji su u mogućnosti i koji žele pomoći Draganu Juričiću mogu ga kontaktirati na broj: 066 086 544 ili ga posjetiti na adresi u ulici Bosanskih gazija broj 19.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.