DRUŠTVENE MREŽE

Haris Zahiragić ima poruku za Trojku: Neka se oni ne bave smećem i žoharima, a mi ćemo se baviti državom

Razumijem i njih, oni nisu u stanju voditi ni Kanton, pa kako da razumiju ozbiljnu državnu i nacionalnu politiku, napisao je Zahiragić

A. Ovčina

Zahiragić prozvao Trojku

Foto: Avaz


Haris Zahiragić (SDA) zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo javno se oglasio na svom Facebooku i izazvao brojne reakcije i komentare.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Posljednjih nekoliko dana, Bakir Izetbegović u Briselu, Šefik Džaferović u Turskoj, Bisera Turković u SAD i u UN - toliko osporavana, "razvalila" na sjednici Vijeća Sigurnosti.

Tu su svakako i aktivnosti Željka Komšića i njegovog kabineta.

Tiha, ali veoma efikasna diplomatska ofanziva bosanske politike, kakvu dugo ne pamtimo. Rezultati više nego vidljivi, retrogradne snage poražene u međunarodnim krugovima, od EU, preko NATO, pa do Vijeća Sigurnosti UN-a.

Pojedinačni stavovi SAD-a, Njemačke i Turske, također veoma jasni.

Sjećate li se priče opozicije, medija i SDA disidenata kako su u ovim političkim uslovima u državi, regionu i svijetu zapravo Ministarstvo finansija i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine značajniji od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine?

- Razumijem i njih, oni nisu u stanju voditi ni Kanton, pa kako da razumiju ozbiljnu državnu i nacionalnu politiku?

Neka se oni ne bave smećem i žoharima, neka se bave nama, a mi ćemo se baviti državom, pa neka građani imaju šta uporediti - napisao je Zahiragić.

  • Status Harisa Zahiragića

    Status Harisa Zahiragića

    Foto: PRINTSCREEN


Više o temi Haris Zahiragić

PRIMITIVNO PONAŠANJE
Čampara poručio Zahiragiću: Skupština KS nije korida
NA VRH

Podijeli članak na