KOMENTAR DANA

Uhvatiti šonju za gušu

Zahiragić je nakon sukoba poslao poruku da je mnogo jak i da će sljedeći put svako onaj koji mu stavi ruku na vrat dobiti nokaut

Trenutak kada je Vreto uhvatio Zahiragića za vrat. Screenshot

15.3.2024

Nacija je jučer, umjesto srbijanskog rijalitija, na Googleu u polju "traži“ ukucavala "zahiragić vreto sukob“. Ko nije uživo gledao, pogledao je na brojnim portalima sukob iz sale Skupštine Kantona Sarajevo između Harisa Zahiragića, koji dolazi iz opozicione SDA, i Elvisa Vrete, iz pozicionog NiP-a.

Skupštinska sala jučer je bila poprište sukoba. Ali ne onog sukoba mišljenja, prijedloga, argumenata, nego fizičkog.

Zahiragić je zbog, kako je objasnio, odbrane svog kolege Faruka Kapidžića krenuo prema predsjedavajućem Elvedinu Okeriću da mu “nešto objasni”. Onda je Zahiragiću, koji je zbog Kapidžića krenuo do Okerića, put prepriječio Vreto, koji je stranački saborac predsjedavajućeg Okerića. I tu je počelo hvatanje za guše, nazivanje pogrdnima imenima poput ''šonjo'' i tako dalje. Nešto što se posljednjih godina gledalo u rijaliti programima s istoka.

Ali, eto, ne valja se nikome rugati ni smijati, dođe „hvatanje šonje za gušu“ i u šeher. I to, kako voli reći Okerić, u ramazanu, mjesecu solidarnosti, svetom mjesecu. Nije na tome stalo. Zahiragić je u nastavku sjednice poslao poruku da je mnogo jak i da će sljedeći put svako onaj koji mu stavi ruku na vrat dobiti nokaut!

- A i Vi, gospodine Vreto, ako mislite da ste snažni, crni pojas u tekvandou, ja Vas pozivam da se sami, ispred Kantona Sarajevo, obračunamo muški, a ne kukavički, kada vas deset napadne mene ovdje - rekao je Zahiragić.

Izgleda da puno gleda onog bivšeg sarajevskog kriminalca koji šalje prijetnje po TikToku. U svemu ovome nema nevinih. Pozivanje na Allaha, na ramazan, na Bog dragi zna šta, spominjanje halala, harama, kao da je čas vjeronauke ili hutba kod uvaženog reisa, pokazalo je o kakvim likovima se ovdje radi. Jedini koji su izigrani i razočarani su građani koji su dali glasove i jednima i drugima.

Bahata i nekulturna škvadra iz skupštinskih klupa bi se trebala pitati hoće li im narod halaliti. A oni će se opet kleti u Allaha i vjeru, i post, i ramazan kad ih bude trebalo “zaokružiti” na glasačkom listiću.

Ako već nemaju odgovornosti prema narodu, obraza nemaju, kulture nemaju, pameti nemaju, onda bi se makar trebali zamisliti nad jednim komentarom „za šta se borio moj babo, mili Bože“.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.