VJERUJETE LI MU?

Zahiragić tvrdi: Ja sam jedini koji je fizički napadnut

Nakon što sam ga više puta zamolio da me ne dodiruje, bio sam prinuđen da ga silom samo odgurnem - tvrdi Zahiragić

TVSA Screenshot

D. H.

14.3.2024

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić reagovao je nakon fizičkog obračuna s Elvisom Vretom na današnjoj sjednici.

Kako kaže, nije prišao predsjedavajućem Elvedinu Okeriću (NiP) da mu uputi prijetnje te kaže da mu nije prijetio, već mu je, kaže samo prišao i rekao šta misli o njegovom karakteru.

- Tome je prethodila cjelodnevna zloupotreba pozicije od  Okerića prema opoziciji, a koja je kumulirala kada uzeo riječ kolegi Faruku Kapidžiću i zloupotrebom pozicije optužio s govornice Kapidžića da se treba izviniti porodicama šehida, samo zato jer je Kapidžić problematizirao pokušaj promjene loga Fonda memorijala i ukidanje loga s nišanom i ljiljanom - objašnjava Zahiragić.

Kada je riječ o Vreti, Zahiragić tvrdi da ga on nije pokušao smiriti već kaže da je više puta s njim ostvario fizički kontakt.

- A, nakon što sam ga više puta zamolio da me ne dodiruje, bio sam prinuđen da ga silom, srazmjernom onom koja potrebna da sklonim od sebe, samo odgurnuo, što se uostalom i vidi na snimku - kaže Zahiragić.

Poručuje da mu Vreto nije uzvratio istom mjerom, nego da ga je udario i uhvatio za vrat, "što je zapravo bio jedini čin fizičkog nasilja danas u Skupštini Kantona Sarajevo."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.