SARAJEVO

Trudnica iz Opće bolnice hitnim helikopterskim transportom izmještena u Zagreb

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis RS, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbjedio plaćanje

A. Ka.

Trudnica u 21 sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ecmo aparatu izmjestena je jučer iz sarajevske Opće bolnice " Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis RS, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbjedio plaćanje.

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

- Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim. dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr. Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin - kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

Više o temi Opća bolnica

SVJETSKI DAN REANIMACIJE
Kontinuirana edukacija: U Općoj bolnici održano predavanje
NA VRH

Podijeli članak na