KORONAVIRUS

 U Covid odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 60 pacijenata, nema omikron soja

Jedanaest pacijenata je na intenzivnoj njezi, 4 pacijenta su na respiratoru –invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 2 na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju

Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Arhiv

N. Aj.

6.12.2021

U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" , u protekla dva dana, pregledano je 46 pacijenata, a 4 sa akutnom infekcijom su primljena na hospitalizaciju.

Na ovom odjelu jutros je na bolničkom liječenju 60 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, 4 pacijenta su na respiratoru –invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 2 na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

- Za sada nema spoznaja da se kod hospitaliziranih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi pojavili simptomi omikron soja koronavirusa. Ako se pojave, radit ćemo sve da ga što prije izoliramo i saznamo karakteristike virusa - kazao je prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja Opće bolnice.

U prethodnih 48 sati u Općoj bolnici je rođeno 11 beba, urađene su 4 operacije, a ukupno je bilo 1.876 pregleda i 7.901 zdravstvena usluga.


- Za sada nema spoznaja da se kod hospitaliziranih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi pojavili simptomi omikron soja koronavirusa. Ako se pojave, radit ćemo sve da ga što prije izoliramo i saznamo karakteristike virusa - kazao je prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja Opće bolnice.

U prethodnih 48 sati u Općoj bolnici je rođeno 11 beba, urađene su 4 operacije, a ukupno je bilo 1.876 pregleda i 7.901 zdravstvena usluga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.