SARAJEVO

Preminuo profesor Ekonomskog fakulteta: Zadužio fakultet svojim djelom, plemenitošću i ljudskošću

Na zvaničnoj stranici fakulteta obavjestili javnost da je preminuo profesor dr. Milić Simić

E. Ć.

Simić: Gajio odlične odnose kako prema kolegama tako i prema svim studentima

Foto: facebook


Danas je preminuo profesor dr. Milić Simić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Simić je zadužio Ekonomski fakultet u Sarajevu svojim djelom, plemenitošću i ljudskošću u svim poslovima i odnosima prema svim kolegama i studentima, navedeno je na Facebook stranici fakulteta.

- Obavještavamo javnost da je danas preminuo profesor dr. Milić Simić. Svi mi, sadašnji i raniji uposlenici Ekonomskog fakulteta u Sarajevu zaduženi smo i njegovim djelom i njegovom plemenitošću i ljudskošću u svim poslovima i odnosima prema nama i studentima. 

Nezaboravna su njegova umijeća da pred svakim pitanjem smireno zastane i razmotri najbolji od mogućih odgovora, ali da nikada to ne nameće kao svoj autoritet. Upravo zato je svima nama bio važan učitelj o razgovoru i traženju rješenja prihvatljivog za sve. Tako je profesor dr. Milić Simić, uz akademsku izvrsnost, bio i neposredni svjedok i sudionik razvoja bosanskohercegovačkog društva i njegove države.

Smrt profesora dr. Milića Simića je neizmjeran gubitak za sve nas, ali i trajna obaveza da poštujemo i čuvamo uspomenu na njega i u našoj zemlji ali i šire.

Njegovoj porodici izražavamo saučešće u njihovoj žalosti koja je i naša. Neka Vam je laka zemlja poštovani i dragi Profesore!

Više o temi Ekonomski fakultet u Sarajevu

NA VRH

Podijeli članak na