U 72. GODINI

U Sarajevu je preminula Biserka Sabljaković

Komemorativna sjednica za Bisu Sabljaković će biti održanadanas u svečanoj sali Rektorata UNSA

Biserka – Bisa Sabljaković. Ekonomski fakultet

E. A.

31.1.2023

U Sarajevu je preminula Biserka – Bisa Sabljaković, penzionisana uposlenica Ekonomskog fakulteta Univeriziteta u Sarajevu.

- Komemorativna sjednica za Bisu Sabljaković će biti održana 31. januara 2023. godine s početkom u 12 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu - navedeno je na zvaničnoj stranici Ekonomskog fakulteta. 

Biserka Sabljaković završila je Filozofski fakultet u Sarajevu, a svoj radni vijek punih četrdeset godina, od 1976. do 2016. godine, provela je u Biblioteci Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na stručnim bibliotečkim poslovima najprije kao bibliotekar, a od 1992. godine i kao Rukovodilac biblioteke. 

Tokom svog radnog vijeka ostvarila je zapažene rezultate na polju bibliotečko-informacijske i društvene djelatnosti. Posebne zasluge joj pripadaju za unapređenje rada i reorganizaciju Biblioteke Ekonomskog fakulteta, pretvorivši je u jednu od najmodernijih fakultetskih biblioteka u Bosni i Hercegovini.

Gospođa Biserka Sabljaković je jedan od pokretača i osnivača Asocijacije informacijskih stručnjaka – bibliotekara, arhivista i muzeologa (Asocijacija BAM) koja postoji i danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.