POLICIJA UPOZNATA

Benjamina Karić za "Avaz": Moguće da je incident posljedica izjava Zorana Milanovića

Ispod božićnog vijenca jedne katoličke porodice, između ostalog, napisano je “Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga?"

Karić komentirala incidenr. Avaz

Piše: E. Maslo

14.12.2021

Vlasti u Sarajevu poduzet će sve kako bi bili sankcionirani oni koji na bilo koji način utiču da se bilo ko osjeća nesigurnim u Sarajevu. 

Tako će biti sankcionirana i osoba koja je ostavila uvredljive i prijeteće poruke ispod božićnog vijenca jedne katoličke sarajevske porodice, kazala je za "Avazov" portal gradonačelnica Benjamina Karić.

- Ne želeći da umanjujem ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo moglo biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji dodatno širi netrpeljivost među narodima - navela je Karić.

Kako je istakla, za razliku od hrvatskog predsjednika koji omalovažava čak i genocid,  Sarajevo je glavni grad BiH i otvoren za sve narode i građane.

Podsjetimo, ispod božićnog vijenca jedne katoličke porodice u Sarajevu, između ostalog, pisalo je “Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga?”.

Iz MUP-a KS su potvrdili da je poznat počinilac, te da se radi o duševno oboljeloj osobi, zbog čega ne mogu davati više informacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.