KANTON SARAJEVO

Ministar Avdić i rektor Škrijelj razgovarali o izradi Strategije razvoja kulture KS

UNSA raspolaže sa kvalitetnim kadrom, te educira mlade koji će kreirati bolje i kvalitetnije društvo

Avdić i Škrijelj. Avaz

Piše: A. Na.

25.12.2021

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNESCO-om u Bosni i Hercegovini, pristupa izradi Strategije razvoja kulture Kantona Sarajevo 2021-2027.

Tim povodom, ministar kulture i sporta gospodin Samir Avdić je, zajedno sa pomoćnicom ministra za kulturu Lejlom Mujkić, posjetio Univerzitet u Sarajevu (UNSA), gdje se susreo sa rektorom, prof.dr. Rifatom Škrijeljom, prorektoricom za umjetnost, kulturu i sport prof.dr. Tamarom Karača-Beljak i šefom kabineta rektora, mr. Miroslavom Živanovićem.



Kvalitetan kadar

S ciljem izrade što sveobuhvatnijeg i kvalitetnijeg dokumenta razgovarano je o načinima uključivanja akademske zajednice UNSA u ovaj proces.

Ministar Avdić je naglasio da bi ova strategija razvoja trebala doprinijeti rastu i razvoju umjetnosti i kulture u Kantonu Sarajevu, te potcrtao značaj uključivanja predstavnika UNSA u izradu ovog dokumenta.

Istakao je da UNSA raspolaže sa kvalitetnim kadrom, te educira mlade koji će kreirati bolje i kvalitetnije društvo.


Strateški dokument

Riječi podrške izradi Strategije razvoja kulture KS uputio je rektor Škrijelj, naglasivši da je UNSA dužan biti u funkciji jačanja kapaciteta Kantona Sarajevo.

Inače, Strategije razvoja kulture Kantona Sarajevo 2021-2027. je strateški dokument koji usmjerava razvoj kulture, te utvrđuje prioritete u njenom razvoju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.