VLASNICA TVRDI

Zid u ulici Sarajevskih gazija nelegalno srušen

Pročitala sam mnogo negativnih, netačnih i zlobnih komentar, kaže R4akonjac

Na Vratniku, tačnije u ulici Sarajevskih gazija, prošle godine je srušen zid za koji je Općina Stari Grad tvrdila da je ilegalno napravljen jer se nalazi na općinskoj površini. Arhiv

Piše: A. Na.

16.2.2022


Na Vratniku, tačnije u ulici Sarajevskih gazija, prošle godine je srušen zid za koji je Općina Stari Grad tvrdila da je ilegalno napravljen jer se nalazi na općinskoj površini. Međutim, vlasnica Branislava Rakonjac tvrdila je da je zid napravljen 2019. godine, s ciljem zaštite od podzemnih voda, te da posjeduje validne dokumente.

- Da govorim istinu i da je moje ime bez potrebe upleteno u ovo, govore i dokumenti iz Općine Stari Grad koje imam. Od njih sam dobila rješenje kojim se odobrava gradnja. I geometar koji je izlazio na teren utvrdio je da sam na svojoj parceli napravila zid - ističe Rakonjac.

Kako ističe za “Avaz”, nakon objave o rušenju zida u novinama i na društvenim mrežama, njoj je narušeno zdravstveno stanje.

- Pročitala sam mnogo negativnih, netačnih i zlobnih komentara. To me potreslo jer nije odgovaralo istini - kaže Rakonjac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.