SARAJEVO

Tužilaštvo KS formiralo predmet o prodaji hotela "Igman"

Postupajući tužilac će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na postupak prodaje, navela je Sarajlić

Ugovor o prodaji potpisan u februaru. Avaz

Piše: E. Ma.

14.3.2022

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet o prodaji hotela "Igman", potvrdila je glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija odgovarajući na pitanje zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmine Biščević-Tokić (SDA).

Ona je na sjednici Skupštine KS zatražila od Tužilaštva KS da se provjeri jesu li procedure provedene u skladu sa propisima.

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo je povodom zaprimljenog zastupničkog pitanja i priloga dostavljenih uz njega formiralo krivični predmet. Postupajući tužilac ovog tužilaštva će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na postupak prodaje hotela - navela je u odgovoru Sarajlić.


Zastupnica SDA je sumnje u nepravilnosti u vezi s prodajom hotela "Igman" prijavila i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.


Biščević-Tokić: Sumnje u nepravilnosti. Facebook

Njoj su sporne procedure prilikom raspisivanja javnog poziva o prodaji putem neposredne pogodbe ovog hotela, a za što je ministar privrede KS Adnan Delić tvrdio da je urađeno po pravilima.

Podsjetimo, u februaru je u Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo potpisan ugovor o prodaji hotela "Igman" između prodavca - direktora KJP ZOI '84 d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca - direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova i direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.