UOČI HITNE SJEDNICE

Čelik: Čekat ćemo 1. maj pa onda tražiti Štetinu ostavku

Javnosti ću predočiti i stenograme sa sjednice, kada je Šteta dva puta zastupnicima rekao da će dionica od Ilidže do Remize biti završena do 1. maja, kaže zastupnik DF-a

Mirza Čelik, Adnan Šteta. Avaz

Piše: E. Maslo

19.4.2022

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo(KS) zakazana je za danas s početkom u 10 sati. Dnevni red bit će utvrđen na sjednici, a prema najavama, prva tačka bit će finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, koji se trebao naći na dnevnom redu sjednice koja je održana 31. marta. Međutim, dnevni red nije usvojen, što je izazvalo burne reakcije i pozicije i opozicije.


Dnevni red

Prema informacijama „Avaza“, na današnjoj sjednici bit će predložena još jedna tačka dnevnog reda, a tiče se rekonstrukcije tramvajske pruge, odnosno probijenih rokova i dodatnih troškova gradnje.

Kako nam je potvrdio Mirza Čelik (DF), on će kandidirati ovu tačku.

- SDP-ov ministar Adnan Šteta javno je rekao da postoji videozapis kada je počela rekonstrukcija, da će prva faza od Ilidže do Remize biti završena do 1. maja, odnosno za 90 dana, nakon početka radova 26. avgusta. Javnosti ću predočiti i stenograme sa sjednice Skupštine KS, kada je dva puta zastupnicima rekao da će prva faza biti završena do 1. maja. Nećemo sada tražiti ostavku zbog kašnjenja u realizaciji kapitalnog projekta, ali, ukoliko prva faza ne bude gotova do 1. maja, kako je ministar obećao, onda ćemo tražiti da podnese ostavku - naveo je Čelik.



Novac građana

Istakao je da će dalje sve zavisti od ministra, odnosno kako će postupiti zbog kašnjenja u realizaciji najvećeg kapitalnog projekta.

- Neko građanima treba kazati zašto se kasni s radovima i hoće li biti poskupljenja. On ne treba dezavuirati javnost, govoreći da je neko izjavio da postoje potpisani tajni ugovori. Ja tako nisam rekao, Vlada je stavila oznaku tajnosti na ugovore, a rok i cijena ne bi trebali biti tajni. Radi se o novcu građana - istakao je Čelik.

Čelik je naveo da će podnijeti ostavku na poziciju zastupnika ukoliko ga Šteta uspije demantirati.

- Pozvat ću se na odgovornost i ponuditi ostavku ako me demantira ministar da sam iznio netačne navode. Ja sam izabrani zastupnik, predstavnik naroda. Dobio sam 7.070 glasova, što je puno više nego što je imao ministar. Toliko o povjerenju - naveo je Čelik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.