REAKCIJE

Dević za "Avaz": Zakon o komunalnim taksama je samo jedan u nizu dokaza kako vlast u KS lideriše procesima

Onaj ko nije sposoban procijeniti negativne implikacije zakonskih rješenja, ne bi trebao ni da ih kreira, a posebno se ne bi trebao po Facebooku junačiti kako se dešavaju promjene iz temelja

Dević: Vlada KS snosi posljedice za predlaganje loših zakona. Avaz

Piše: E. Ma.

26.4.2022

Mahir Dević, šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo u izjavi za "Avaz" komentirao je današnji poziv Vlade Kantona Sarajevo za sva općinska vijeća koja su donijela odluku o drastičnom povećanju komunalnih taksi da iste hitno ponište.

Dević je rekao da Vlada KS snosi posljedice za predlaganje loših zakona, kao i skupštinska većina za usvajanje istih.

- Zakon o komunalnim taksama je samo jedan u nizu dokaza kako lider procesa u KS lideriše procesima. Skupština, a ne Vlada KS je usvojila Zakon o komunalnim taksama i odgovornost za njegove slabosti i društvene štete koje prozvodi bi trebao preuzeti "veliki vođa" odnosno lider procesa, a ne općinska vijeća u KS. Vlada ovakvim svojim stavovima samo pokazuje da je odavno postala jedna velika igračka u rukama malog igrača - naveo je Dević.


On se obratio i Elmedinu Konakoviću koji važi za lidera trojke.

- Onaj ko nije sposoban procijeniti negativne implikacije zakonskih rješenja, ne bi trebao ni da ih kreira, a posebno se ne bi trebao po Facebooku junačiti kako se dešavaju promjene iz temelja.Sve govori u prilog činjenici da je lider procesa, obećavajući žestoku borbu protiv kladionica, ustvari na kocku stavio interes privrednika i građana KS. Usvajanjem Zakona o komunalnim taksama trojka je svojim katastrofalnim radom još jednom pokazala svoje kapacitete u zakonodavnoj vlasti. Realnost svaki dan pokazuje da je to za Trojku ipak preveliki izazov koji ona nije sposobna savladati - istakao je Dević.

Kako je istakao, trojci "za utjehu ostaje jedino da se potrudi i da do oktobra pokuša savladati Poslovnik o radu Skupštine Kantona Sarajevo".

- Međutim, na osnovu dosadašnje prakse i tu je mali prostor za optimizam - istakao je Dević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.