LUPA GLUPOSTI I NEISTINE

Kako je Karićka nekompetentno slagala pred ekonomskim autoritetima

Na veliku žalost svih žitelja BiH, Sarajevo nije centar brzog razvoja niti po jednoj ekonomskoj kategoriji i, naročito, kada se to uporedi sa drugim regionalni glavnim gradovima.

Karić na prijemu. SBF

Piše: E. Ma.

11.5.2022

Sarajevo je mjesto brzog ekonomskog rasta, rekla je sinoć uvijek vještački nasmijana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svečanom prijemu povodom početka Sarajevo Business Foruma.

Naravno, ovoj zbunjenoj SDP-ovoj kadrovskoj rezervi za prvog čovjeka prijestonice, koja nije ni do malog prsta velikom Bogiću Bogićeviću, očigledno nimalo ne smeta da lupa ekonomske gluposti i neistine i nekompetentno laže pred uglednim auditorijem.

Na veliku žalost svih žitelja BiH, Sarajevo nije centar brzog razvoja niti po jednoj ekonomskoj kategoriji i, naročito, kada se to uporedi sa drugim regionalni glavnim gradovima.



Nema saobraćajnica, velikih investicija

Nema ozbiljnih gradskih saobraćajnica, velikih investicija, izgradnje značajnih stambenih ili poslovnoh kompleksa, Sarajevom dominiraju loše očišćene ceste i smeće…

Nekoliko kilometara gradske pruge se gradi kao “usporeni film”, a i drugi pokazatelji idu u prilog tome da Sarajevo značajno zaostaje u razvoju u odnosu na Beograd, Zagreb, Skoplje, Tiranu….

Osim Karićke i njenog stranačkog nesposobnog ministra Štete taj razvoj o kojem ona govori, ne vide građani ili ekonomisti.


Tako mladi, a tako pokvareni

Lažni razvoj populistički vidi samo “Trojka”, koja očigledno u izbornu kampanju ulazi bez ozbiljnog rezultata u Sarajevu. Osim ako se pod rezultatom ne podrazumijeva postavljanje svojih kadrova na sve pozicije po sistemu “genetske predodređenosti”.

Stoga bi se za Karićku mogla reći ona čuvena rečenica legendarnosog, šarmantnog i lucidnog “trenera svih trenera” koji je jednom prilikom za neke mlade fubalske folirante rekao kroz ironični smiješak: “Tako mladi, a tako pokvareni”.

Na kraju, laž gradonačelnice je utoliko gora što je praktično rekla pred ekonomskim autoritetima, koji se svake godine okupljaju na uglednom Sarajevo Business Forumu, koji je svijetla tačka Sarajeva i tradicionalno okuplja ekonomsku elitu iz cijelog svijeta.

Ali, nesretna Benjamina, srećom, sa tim nema, baš nikakve veze.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.