MANIFESTACIJE Udruženje „Kreševski citrin“ organizira 15. sajam

Minerali, drago i poludrago kamenje privlače goste iz cijeloga svijeta

Ovogodišnji sajam bit će održan 20. i 21. oktobra u holu Osnovne škole „Dr. Boris Ćorić“

K. TOPALOVIĆ
04.10.2018 06:40

S jednog od prijašnjih sajmova u Kreševu: Veliki broj posjetilaca

U Kreševu se već tradicionalno u oktobru organizira „Sajam minerala, dragog i poludragog kamenja“ koji tradicionalno okuplja zaljubljenike u potrazi za ovakvim vrstama kamenja i ruda.

Brojni eksponati

Zavičajna udruga (ZU) „Kreševski citrin“ već 15. godinu zaredom organizira ovaj sajam, a kako su nam rekli, svake godine interesiranje, ali i broj posjetilaca raste. Osim zaljubljenika u minerale i drago kamenje, sajam posjećuju i grupe učenika, studenata i članova pojedinih udruženja.

Kako smo saznali od Žarka Bešlića, predsjednika ZU „Kreševski citrin“, i ove godine će na sajmu biti izloženi eksponati iz cijelog svijeta, ali i makete Kreševljaka Ante Buzuka kroz koje prikazuje rudarski razvoj ovoj kraja.

- Sajam će se održati 20. i 21. oktobra u holu OŠ „Dr. Boris Ćorić“. Sajam će prvi dan, u subotu, biti otvoren od 10 do 19 sati, dok je u nedjelju planirano zatvaranje u 16 sati – kazao je Bešlić.

 Poziv posjetiocima

Iz ZU „Kreševski citrin“ pozivaju sve ljubitelje druženja, dragog kamenja i minerala da im se pridruže na ovom sajmu, a ujedno i da se educiraju o rudarskoj historiji ovog kraja.

Ulaz za odrasle iznosi 3 KM, dok je za djecu, studente i penzionere cijena 1 KM.

  • Bešlić: Eksponati iz cijelog svijeta
    Bešlić: Eksponati iz cijelog svijeta
NA VRH