ZABRĐE

OŠ "Kiseljak 2": Mali volonteri obradovali porodicu dječaka Šabana

Pakete pomoći s hranom i higijenskim sredstvima uručili u prave ruke

Pedagoginja Barić kao podrška. Z. Karić

Z.K.

30.10.2018

U okviru projekta „Volontiranje je cool!“, učenici Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe, uz punu podršku direktora Zijada Bašića, realizirali su sve aktivnosti koje su trebali ispuniti kao ciljeve ovog projekta. 

Koordinatori projekta su bili iz reda nastavnika Fikret Boja i pedagoginja Adisa Barić. Iz reda učenika koordinator je Erna Kečo, učenica sedmog razreda.

Jedna od tih aktivnosti koju su uspješno proveli volonteri ove škole, uz podršku sekcije Crvenog križa, jeste akcija „Pomozimo drugu Šabanu“. Naime, dječaku Šabanu i njegovoj porodici pomoć je zaista potrebna.

Mali volonteri s nastavnikom Bojom te nastavnikom Aldinom Jahićem i pedagoginjom Barić pakete pomoći s hranom i higijenskim sredstvima uručili su Šabanovoj porodici. Kako su nam kazali tokom sakupljanja hrane i higijenskih sredstava, odaziv roditelja i učenika te lokalne zajednice je bio izuzetan.

- Organizator projekta je Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA). Projekt se bazira na volonterskom radu prijavljenih učenika u projekt, koji će realizirati volonterske aktivnosti po vlastitom izboru i uočenim potrebama. Vrijeme trajanja projekta je od 1. septembra do 1. novembra 2018. – kazao je direktor Bašić.

Direktor škole je posebno istakao da je ponosan na učenike i roditelje jer se uvijek u velikom broju odazovu za bilo koju vrstu humanitarnih akcija i projekata.


Zadovoljni urađenim poslom - Avaz
Šabanova majka i sestra - Avaz
Pedagoginja Barić kao podrška - Avaz
Uspješno obavljena akcija - Avaz
Pomagaju i školskim drugovima - Avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.