TURIZAM

Slovenci su zainteresirani za posjete kraljevskom gradu

Gosti iz dežele, osim prirodnih i historijskih znamenitosti, najčešće posjećuju Muzej Drugog zasjedanja AVNOJ-a

Sa sajma u Ljubljani. Jajčani podijelili brošure. E. Crnkić

E. CRNKIĆ

17.2.2019

Radnici Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca posjetili su Međunarodni sajam turizma u Ljubljani, gdje je održana tradicionalna turistička sajamska manifestacija, 30. međunarodni sajam turizma „Alpe Adria Toursim and Leisure Show 2019”.  

 Ponuđene usluge

Sajam „Alpe Adria turizam“ je jedan od značajnijih turističkih sajmova u regiji, koji je nama izuzetno interesantan zbog Slovenaca koji su u Jajcu jedni od najbrojnijih gostiju. Slovenci, osim prirodnih i historijskih znamenitosti, najčešće posjećuju Muzej Drugog zasjedanja AVNOJ-a.

Na sajmu je predstavljeno više od 300 izlagača i ponuđača turističkih usluga iz cijele Evrope. Turističkim agencijama i brojnim drugim zainteresiranim posjetiocima predstavljena je turistička ponuda za 2019. ljetnu turističku sezonu u Jajcu.

- Održano je nekoliko značajnijih sastanaka s predstavnicima jedne od najznačajnijih evropskih turističkih agencija „Kompas“ s kojom je dogovorena daljnja poslovna saradnja. Također, s partnerskim turističkim organizacijama iz Sarajevskog kantona i Republike Srpske imali smo sastanak s predstavnicima nacionalnog Udruženja penzionera Slovenije - navode iz jajačke Agencije.

Dugogodišnji partner

Nakon Ljubljane, turistička ponuda Jajca predstavljena je na Međunarodnom sajmu turizma „Sajam odmora” u Briselu, a predstavio ju je dugogodišnji partner Agencije, Turistička agencija Zepter-passport iz Banje Luke.

 Sajam u Beogradu 

Od 21. do 24. marta turistički potencijali grada Jajca bit će predstavljeni i na najznačajnijem turističkom sajmu u ovom dijelu Evrope u Beogradu. Na tom sajmu u sklopu izložbenog prostora Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona predstavit će se i Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.