RAMAZAN Trebali bi prisustvovati i nogometaši Vedad Ibišević i Sejad Salihović

U toku pripreme za treći iftar ''Bošnjaci na Drini'', očekuje se dolazak nekoliko hiljada postača

M. Mu.
11.06.2018 18:51

Foto: A. Bajrić

Pripreme za treći po redu iftar ''Bošnjaci na Drini'' polahko se privode kraju, a večeras se u Konjević-Polju očekuje dolazak nekoliko hiljada postača iz svih dijelova sjeveroistočne Bosne.

Riječ je o jednom od najvećih iftara u našoj zemlji, koji svake godine u ovo bratunačko mjesto privuče goste iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. Iftar je prilika da se na jednom mjestu okupe i Bošnjaci Podrinja koji su tokom agresije na našu zemlju raseljeni širom svijeta.

Večerašnjem iftaru na Drini, osim zvanica iz vjerskog i političkog života BiH, trebali bi prisustvovati i proslavljeni bosanskohercegovački nogometaši Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

- Osnovna poruka iftara jeste da trebamo podržati ljude u Podrinju, da moramo svi raditi na tome da bismo ojačali Podrinje. Ako ova brana bude jaka, siguran sam da Bosna i Hercegovina neće biti poplavljena. Trebamo se svi založiti da ojačamo ovu branu, da budemo jedinstveni, da ne dozvolimo da ovaj iftar prijeđe u bilo kakve političke svrhe, da ne služi za promoviranje pojedinaca, jer ovaj iftar pripada postačima – poručio je u izjavi za ''Avaz.ba'' predsjednik Udruženja građana ''Podrinje'' Azmir Husić.

NA VRH