TUZLA Grad pust – slana jezera puna

Spas od vrućina: Hiljade kupača na plažama Panonskih jezera

A.H.
21.07.2018 14:26

Foto: A.H.

Panonska jezera u Tuzli ovih dana mjesto su gdje većina Tuzlaka, ali i mnogih građana s područja Tuzlanskog kantona, kao i dijelova Republike Srpske koji gravitiraju u ovom kantonu, pokušavaju naći spas od ljetnih vrućina.

Tako je bilo i danas, kada je „Avazov“ fotoreporter naišao na prazne trgove i ulice, koji su, u neka druga vremena, posebno, subotom, uglavnom puni šetača.Onima koji nisu sebi mogli priuštiti odlazak na neku od izreklamiranih morskih destinacija, Panonska jezera su , kažu kupači „adekvatna i usto jeftinija zamjena“.

Među kupačima mogu se primijetiti i mnogi strani državljani koji, jeftinim avionskim linijama do Tuzle, nerijetko, koriste vikende za kupanje u Panonskim jezerima. Mnogi, posebno naši građani koji žive u dijaspori, smatraju da bi posjete stranih turista, zahvaljujući blizini Aerodroma Tuzla, bile i češće i masovnije, samo da postoji dobro osmišljena reklama Panonskih jezera, kao i mnogih drugih turističkih vrijednosti koje ima kako ovaj tako i drugi gradovi u BiH.

NA VRH