ZDRAVSTVO

Klinički centar u Tuzli dobio novu opremu vrijednu više od osam miliona KM

A. Bajrić

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

26.7.2018

Za nabavku nove dijagnostičke i zamjenu stare opreme Univerzitetski klinički centar u Tuzli te Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo zdravstva uložili su više od osam miliona KM, a od ovog iznosa tri miliona i 300 hiljada maraka osigurali su Vlada TK i resnorno kantonalno ministarstvo.

- Vrlo je značajno da ćemo, pored zamjene dotrajale opreme, imati mogućnost da rasteretimo i liste čekanja kada su u pitanu procedure na Klinici za invazivnu kardiologiju. Tako da ćemo nakon nabavke i postavljanja druge angio sale imati dvije sale koje će opsluživati naše pacijente, ali i pacijente s područja drugih kantona i cijele države – poručio je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u TK.


Bahrudin Hadžiefendić

Prema riječima direktora UKC-a Tuzla Nešada Hotića, oprema je nabavljena poslije oko skoro dvije godine, koliko je trajalo provođenje postupaka javne nabavke.

- Nabavka opreme planirana je strateški s načelnicima klinika na koje je ta oprema došla. Vidjeli smo šta nam je najpotrebnije, šta to je najvažnije korisnicima zdravstvenih usluga. Praveći tu strategiju, došli smo do zaključka da su to aparati za anesteziju, da je to još jedna angio sala, respiratori za djecu i slično – istakao je Hotić.


Nešad Hotić

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

(Foto: A. Bajrić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.