TUZLA

Bit će angažirano 20 edukatora za djecu s poteškoćama u razvoju

Vrijednost ovog projekta je veća od 120.000 KM, a edukatori će biti angažirano u 20 škola na 40 posto radnog vremena tokom ove školske godine

S jučerašnje sjednice Vlade TK: Odobrila kupovinu nekretnina za potrebe MUP-a

L. ILIĆ-OSMANČEVIĆ

13.9.2018

Vlada Tuzlanskog kantona na jučerašnjoj sjednici dala je saglasnost za sufinansiranje zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH.

Važan projekt

Sporazum će zaključiti Federalni zavod za zapošljavanje, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja i nauke. Vrijednost projekta je nešto veća od 120.000 KM, a njegovom realizacijom će se omogućiti zapošljavanje 20 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje TK. Riječ je o edukatorima odgovarajućeg stručnog profila koji će u 20 škola Tuzlanskog kantona biti angažirani na 40 posto radnog vremena u periodu 1. septembar – 31. decembar 2018. godine i 1. februar – 31. maj 2019. godine.

Ovim je još jednom dokazano da Ministarstvo obrazovanja i nauke na čelu s ministrom Zlatanom Muratovićem (SBB) pruža veliku podršku učenicima s poteškoćama u razvoju, ali i ovaj program uveliko doprinosi jačanju kadrovskih kapaciteta u Tuzlanskom kantonu.

Vlada je jučer odobrila kupovinu nekretnina za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, odnosno za smještaj Policijske uprave Gračanica.

Drugi troškovi

Sredstva u iznosu od 114.380 KM za kupovinu nekretnina kao i sve druge troškove koji nastanu u vezi s njihovom kupovinom, osigurana su u budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

 Lista lijekova

Vlada Tuzlanskog kantona je prva u Federaciji koja je izvršila prilagođavanje federalne esencijalne liste lijekova. Na jučerašnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o pozitivnoj listi lijekova Tuzlanskog kantona i time utvrdila listu lijekova koji se mogu izdavati na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja TK. Cijene su snižene za 308 lijekova, a prosječno su sniženi za 7 posto.

Sredstva za Doboj  

Vlada je jučer dala saglasnost na odluku o odobravanju 3.181 KM Gradu Doboju za mjesnu zajednicu Bukovačke Čivčije, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rekonstrukciji Doma kulture i zamjeni stolarije Doma. Također, saglasnost je data i za odobravanje 6.975 KM za mjesnu zajednicu Grapska Donja za izradu pješačke staze odnosno trotoara za pješake.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.