AKCIJA

U Tuzli 3000. građana potpisalo peticiju za liječenje djece iz budžeta

Organizatori zadovoljni odzivom

ideja sadrži potrebu za sistemskim promjenama. Ahmet Bajrić

L. Ilić-Osmančević

12.1.2019

Oko 3000. građana Tuzle okupilo se danas na Trgu slobode kako bi potpisali peticiju "Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati" koju je realiziralo neformalno udruženje roditelja Tuzle. 

Ova akcija izazvala je veliku pažnju javnosti i naišla na dobre reakcije kod građana.

- Trebalo je davno pokrenuti ovu peticiju. Žalosno je što naša djeca nisu zdravstveno zaštićena. Nadam se da će ova peticija donijeti dobre rezultate, kazala je Selma Mujezinović koja se rado odazvala potpisivanju ove peticije.

Uprkos hladnom vremenu građani su pokazali solidarnost ali i izraženu potrebu da pokrenu promjene, i konačno počnu misliti na budućnost sebe i svoje djece. Oni su podržali ideju da se političari finansiraju SMS porukama, a da se djeca liječe iz budžeta. Ova ideja sadrži potrebu za sistemskim promjenama, više brige i zaštite djece, ali i manjeg bogaćenja političara koji svojim visokim primanjima pustoše budžete na svim nivoima vlasti.

Jedan od organizatora ove akcije Belma Beha ističe kako u narednom periodu planiraju da organiziraju ovakve peticije i u drugim gradovima Tuzlanskog kantona ali i šire. – Veoma smo zadovoljni odzivom građana, čak njih 3000 potpisalo je peticiju i imamo razloga da budemo zadovoljni kazala je za“ Avaz“ Beha.

Organizatori akcije uputiti će potpisivanje peticije i vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzla a, nakon toga peticija će biti upućena i višim nivoima vlasti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.