OPĆA BOLNICA U GRAČANICI

Nakon teškog perioda, dolazi do stabilizacije

Za v. d. direktora postavljen dr. Šemsudin Okanović

Novi aparati stigli za Dijalizni centar. H. Čalić

Piše: H. Čalić

11.11.2020

U prethodnom periodu Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici susretala se s brojnim problemima, od narušenih međuljudskih odnosa do lošeg poslovanja. Bolnica je bila skoro pred zatvaranjem, a onda je došlo do smjena, pa je za v. d. direktora postavljen dr. Šemsudin Okanović koji je s pomoćnikom dr. Arminom Begovićem i novim Upravnim odborom uradio dosta posla na konsolidaciji bolnice.

Hodžić: Bolja opremljenost. Avaz

Bogatiji su za donacije u vidu neophodne medicinske opreme. Stanje se u ovoj ustanovi i dalje stabilizira pa su nedavno izabrane nove upravljačke strukture. Izabran je novi UO na čijem je čelu dr. Ferid Konjić, a za direktora dr. Jusuf Hodžić, internista.

- Slabosti iz nekih vremena su prošlost. Mi se u teško vrijeme koronavirusa borimo da nam sva odjeljenja u bolnici budu što bolje opremljena i unaprijeđena zdravstvena zaštita. Pomoć u vidu donacija stiže. Ove godine smo za naš Regionalni hemodijalizni centar za pet općina dobili 11 najsavremenijih aparata za dijalizu i po tome smo među najopremljenijim u FBiH. Iz Vlade TK, odnosno resornog Ministarstva zdravstva, nedavno smo dobili sterilizator vrijedan oko 100 hiljada maraka. Pomaže i Grad i naši poduzetnici - kaže Hodžić.

Begović: Prijem ljekara. Avaz

Dr. Armin Begović, specijalista hirurg, napominje kako je u vrijeme pandemije teško organizirati jednu zdravstvenu ustanovu, pogotovo bolnicu. Problem su kadrovi.

– U planu je prijem ljekara specijalista kako bismo zdravstvenu zaštitu podigli na viši nivo i izborili se s koronavirusom - ističe dr. Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.