AKTIVNOSTI INSPEKCIJE

Privremeno zatvoreno deset ugostiteljskih objekata u TK

S obzirom na situaciju tokom proteklog vikenda poseban fokus u narednom periodu stavit će se i na nadzor na pijačnim prostorima, apotekama, javnom saobraćaju, tržnim centrima i šalter salama

Krizni štab TK: Službenici policije su građanima podijelili 1.153 zaštitne maske za lice. Avaz

Piše: E. Skokić

15.3.2021

Tokom proteklog vikenda pojačan je rad na terenu službenika Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Policijske uprave MUP-a TK koji su izvršili kontrolu u 18 ugostiteljskih objekata i tom prilikom privremeno zatvorili deset objekata do otklanjanja uočenih nedostataka.

Istovremeno su inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzle izvršili šest inspekcijskih nadzora, a rezultat ovih kontrola je da su u tri objekta zatečene pepravilnosti.

Uporedo sa provođenjem aktivnosti inspekcijskih organa, službenici policije su u saradnji sa Kantonalnom i gradskim/općinskim službama civilne zaštite provodili preventivne mjere i upozoravali građane na neophodnost pridržavanja preventivnih epidemioloških mjera.

Tokom akcije provedene u 36 tržnih centara službenici policije su građanima podijelili 1.153 zaštitne maske za lice. Zbog toga što nisu nosili zaštitne maske upozoreno je 686 građana, a za nedržanje distance 212 građana. Osim navedenog službenicima policije je uručeno ukupno 1.700 zaštitnih maski, te je dodatno definisan niz radnji i postupanja tokom vršenja službenih aktivnosti.

S obzirom na situaciju tokom proteklog vikenda poseban fokus u narednom periodu stavit će se i na nadzor na pijačnim prostorima, apotekama, javnom saobraćaju, tržnim centrima i šalter salama institucija u TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.