PRVA GENERACIJA

Profesor Izudin Hasanović: Prva generacija studenata iz Tuzle doprinijet će unaprjeđenju diplomatske službe BiH

Oni će doprinijeti zajedničkim naporima u našoj zemlji da se ne dozvoli daljnje propadanje bosanskohercegovačke diplomatije , kaže Hasanović

Hasanović sa studentima. Avaz

Piše: Al. B.

4.6.2022

Prva generacija studenata Međunarodnih odnosa i diplomatije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli uskoro završavaju studij, te će doprinijeti unaprjeđenju diplomatske službe Bosne i Hercegovine. Ovo je za “Avaz” kazao profesor međunarodnog prava iz Tuzle Izudin Hasanović.

- Oni će doprinijeti zajedničkim naporima u našoj zemlji da se ne dozvoli daljnje propadanje bosanskohercegovačke diplomatije i da se ona, između ostalog, uz njihovu pomoć uzdigne na evropski i svjetski nivo. Naravno, promjene u svijetu su dovele i do demonopolizacije znanja o diplomatiji, čemu u našim uslovima je doprinijelo i stvaranje i otvaranje studijskih programa na kojima se izučava diplomatija i sigurnost, čiji je program napravljen po modelu prestižnih institucija sličnog tipa u Evropi – kaže Hasanović.

Dodaje da će diplomirani studenti međunarodnih odnosa i dipomatije biti izuzetno korisni za Ministarstvo vanjskih poslova BiH u unaprjeđenju saradnje sa drugim međunarodnim subjektima na putu evroatlanskih integracija Bosne I Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.