UNSKO-SANSKI KANTON

CAZIN Osmogodišnjak najmlađi nosilac smeđeg pojasa u BiH

Talentirani karatista Aldin Hadžić

S. JAPIĆ

16.6.2016

Među općine u našoj zemlji koje se s pravom mogu pohvaliti da imaju veliki broj izuzetno talentiranih sportista ubraja se i Cazin. 

Znanje i umijeće

Međutim, kada jedan od tih sportista ima svega 8,5 godina i 22 osvojene medalje na domaćim i međunarodnom takmičenjima, odnosno ako je već položio za smeđi pojas i kandidat je za majstorsko zvanje u karateu, onda je jasno da se radi o supertalentu.

To je Aldin Hadžić, član Karate-kluba „Krajina Šotokan Cazin“ - sekcija „Krajina“, koji je u svega tri godine treniranja karatea pokazao veliko znanje i umijeće te savladao gradivo koji mnogi uče i dvostruko više vremena. 

aldin-sa-trofejima

Za tri godine pokazao veliki uspjeh

Najmlađi je nosilac smeđeg pojasa (1.kju) u BiH, a možda i šire, na što su njegovi roditelji, ali i svi u klubu itekako ponosni. Krase ga upornost i strpljivost u radu, brzo savladavanje znanja i vještina te velika borbenost u mečevima, što su sve karakteristike velikih majstora ovog sporta. 

Zavolio sport

- Kada sam imao pet godina, tata me odveo na jedan trening karatea i odmah sam zavolio taj sport. Jedva dočekam svaki trening da bih naučio nešto novo - rekao nam je Hadžić. 

Veliko povjerenje

Njegov trener Sead Puškar ima veliko povjerenje u ovog dječaka i, kad je god to moguće, pruža mu šansu da brani boje kluba, za što mu Aldin zahvaljuje osvajanjem medalja. Od prošle godine je član dječije karate-reprezentacije USK, koju vodi selektor Bajro Durdžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.