UNSKO-SANSKI KANTON

Pogledajte video: Nadzorne kamere snimile pokušaj ulaska migranta u privatnu kuću

Bihać i Velika Kladuša, koji su već finansijski i materijalno opustošeni, prepušteni sami sebi da se nose s ovim globalnim problemom

Ilustracija

Avaz.ba

19.9.2018

Sinoć su u Bihaću nadzorne kamere zabilježile pokušaj ulaska migranta u privatnu kuću. Na društvenim mrežama se ubrzo pojavio snimak koji je zainteresirao javnost.  

Prema snimku, migrant s videa je pozvonio na ulazna vrata porodične kuće, a nakon nekoliko trenutaka pobjegao. Kako mediji prenose, nakon što je vlasnica otvorila vrata, od straha je vrisnula. Na svu sreću, u kući je bio i muž koji je istog trena reagirao. 

Nezvanično, migrant je "bio u potrazi za smještajem” iako je upitno šta bi se desilo da je kuća bila prazna ili da se pred njim možda našao neko nemoćniji. 

Činjenica je da se zbog većeg priliva migranata Bišćani osjećaju sve nesigurnije, a na pomisao da je zima skoro pred vratima, stanovnici se brinu o nadolazećim problemima.

Mnoge države na Balkanu su se već suočile s migrantskom krizom.  Trenutno je fokus na Bosni i Hercegovini, tačnije njenim zapadnim gradovima Bihaću i Velikoj Kladuši, u kojim borave na hiljade njih.

Državna vlast, koja je trebala biti strateški spremna na ove scenarije, ili barem pokušati naći rješenje problema kad se već desio, pokazala se neefikasnom, tačnije nepostojećom.

Trenutno su gradovi Bihać i Velika Kladuša, koji su već finansijski i materijalno opustošeni, prepušteni sami sebi da se nose s ovim globalnim problemom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.