BIHAĆ Donesen trogodišnji plan energetske efikasnosti

Usvojen niz programa i odluka na današnjoj sjednici Vlade USK

Zaključeno je da popunjenost u organima državne službe nije zadovoljavajuća

M. Mujadžić
11.10.2018 16:19

Foto: M. Mujadžić

Vlada Unsko-sanskog kantona na danas održanoj sjednici u Bihaću, usvojila je niz programa utroška sredstava po pojedinim grantovima neprofitnih organizacija i kantonalnih ministarstava. Usvojene su i odluke koje se tiču visine plata i toplog obroka za period oktobar - decembar ove godine za budžetske korisnike, kao i trogodišnji plan energetske efikasnosti na području Kantona. Posebnu pažnju privukao je izvještaj o stanju u organima državne službe Unsko-sanskog kantona za prošlu godinu. Zaključeno je da popunjenost u organima državne službe nije zadovoljavajuća.

- Ona varira od ministarstva do ministarstva i u većini to nije ni 50 posto što je sistematizirano. U nekima je taj postotak iznad dok je u drugima ispod planiranog. Ministarstvo privrede po sistematizaciji ima 28 radnih mjesta međutim njih je samo 12. Postavlja se pitanje da li oni mogu odgovoriti ustavnim nadležnostima a radi se o veoma bitnom resoru - kazao je premijer Husein Rošić.

Usvojen je i niz programa utrošaka sredstava po programima neprofitnih organizacija iz oblasti ministarstva zdravstva , ali i drugih ministarstava. Odobrena su sredstva za pomoć rada Udruženje oboljelih od multipla skleroze USK i oboljelih od karcinoma dojke "Una" , kao i Udruženju pčelara "Krajiška pčela" iz Velike Kladuše.

Na prijedlog ministarstva građenja i prostornog uređenja donesen je trogodišnji plan energetske efikasnosti USK. Na prijedlog resornih ministarstva imenovan je privremeni Upravni odbor u Domu zdravlja Bužim, donesena odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje upravnih odbora u zdravstvenim ustanovama USK , te razriješana dva člana i imenovan novi u Školskom odboru OŠ "Donji Kamengrad".

 

Tagovi

Vlada Bihać USK
NA VRH