BOSANSKA KRUPA „Ceste Federacije BiH“ okončale značajan projekt

Rekonstruirana raskrsnica, sagrađena treća traka

Bit će instaliran i moderan željezničko-cestovni prijelaz sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom

S. Tulić

Nova saobraćajna traka rasteretit će raskrsnicu velikih gužvi

Foto: S. Tulić


Nakon kružnog toka nedavno sagrađenog kod Autobuske stanice u Bosanskoj Krupi, na dijelu magistralne ceste Bosanska Krupa – Bosanski Novi, ovih dana okončana je gradnja raskrsnice s Prvomajskom ulicom i treće saobraćajne trake.

„Ceste Federacije BiH“ investirale su u ovaj projekt 171. 000 KM, a radovi su okončani u planiranom roku, prije kraja ove godine. Uz treću saobraćajnu traku bit će instaliran i moderan željezničko-cestovni prijelaz sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i poluautomatskim branicima.

Postavljeni spomenici

Nakon što su prije početka izvođenja radova s prostora na kojem je danas sagrađena treća saobraćajna traka uklonjeni nekoliko objekata i spomenici Amri Sedić i Lepoj Radić, oni su ovih dana vraćeni i postavljeni na novoj lokaciji, nedaleko od prijašnje, kako bi Sedić i Radić na prigodan način mogla biti odata počast i položeno cvijeće.

Za razliku od dosadašnjeg željezničko-cestovnog prijelaza kojim su se, osim automobila, koristili i pješaci, uređenjem prostora uz raskrsnicu i treću traku, preko željezničke pruge sagrađen je poseban prijelaz - staza za pješake. Time je njihova sigurnost podignuta na znatno viši nivo. Ovim će se ova saobraćajnica znatno rasteretiti gužvi i omogućiti brže odvijanje saobraćaja.

Oborinske vode

- Riješili smo i pitanje odvodnje oborinskih voda i uradili novu saobraćajnu signalizaciju - kaže Miralem Ćebo, stručni saradnik za objekte u „Cestama Federacije BiH“.

Oćina je za kratko vrijeme riješila imovinskopravne odnose.

Više o temi Bosanska Krupa

BOSANSKA KRUPA
Sve spremno za "Zimske priče"
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na